Recept; havermoutrepen met chocoladedruppels
Ook al ben ik zelf absoluut geen keukenprinses, ik hou er wel van om dingen zelf te maken. Ook samen met kinderen is het heel leuk om te doen! Vaak is het een stuk gezonder en lekkerder dan kant en klare dingen uit de supermarkt, zo ook deze havermoutrepen met chocoladedruppels. Hanneke van Culinea.nl deelt vandaag haar recept met ons!
Door Hanneke;
Deze havermoutrepen met chocolade zijn niet echt gezond, maar wel heel erg lekker. En natuurlijk ook veel smakelijker dan de gekochte repen uit de winkel. Laat de boter met de bruine suiker en honing wel even goed karameliseren voor de smaak en de binding van de repen. Het resultaat is een krokante reep voor de lekkere trek.
Ik heb hiervoor een vierkant bakblik van 23 cm gebruikt.
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 60 gram roomboter
- 85 gram honing
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 135 gram havermout
- 45 gram gepofte rijst
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el mini chocoladedruppels
Bereiding:
Bekleed het bakblik met bakpapier.
Verhit de boter samen met de honing en basterdsuiker in een pan. Laat het ongeveer 2 minuten op laag vuur bubbelen. Voeg nu de vanillesuiker toe en meng dit er goed door.
Voeg de havermout, gepofte rijst en kaneelpoeder toe en meng het goed door het botermengsel. Giet het in het bakblik en druk het goed aan met een spatel.
Strooi er dan de chocoladedruppels over en druk deze nog even voorzichtig aan.
Laat minimaal twee uur op kamertemperatuur afkoelen voordat je het in repen snijdt.
Verpak de repen eventueel in plastic folie of bakpapier om te bewaren.
Groetjes,
Hanneke de Jonge
Voor nog meer lekkere recepten: Culinea.nl of volg mij op Facebook!
Vind jij het leuk om ook een keer een gastartikel te schrijven voor Voormamasdoormamas.nl? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl!
Geef een reactie