Bijzondere samenwerking Sophie de Giraf en Artsen Zonder Grenzen
Sophie de giraf, het wereldberoemde babybijtspeeltje, en internationale hulporganisatie Médecins Sans Frontières zijn een bijzondere samenwerking aangegaan in de strijd tegen de mazelen. Met de verkoop van de speciale Sophie de giraf Awardset worden namelijk drie mazelenvaccinaties gefinancierd. Dankzij deze bijzondere samenwerking zijn er inmiddels wereldwijd al 75.000 vaccins mogelijk gemaakt. Sinds kort is de Sophie de giraf Awardset ook in Nederland verkrijgbaar. Hiermee verwen je niet alleen je baby met een prachtig cadeau, maar zorg je er ook voor dat drie kinderen kunnen worden ingeënt tegen deze ziekte.
Sophie de giraf awardset
De Sophie de giraf awardset is een cadeauset bestaande uit de originele Sophie de giraf en een vanille bijtring. Het populaire girafje is gemaakt van 100% natuurlijke rubber, zodat ze volledig vrij is van schadelijke stoffen als BPA, PVC en Phthalates. Hierdoor kunnen baby’s er naar hartenlust veilig op bijten en sabbelen. Met de verkoop van elke Sophie de giraf Awardset worden drie mazelenvaccinaties mogelijk gemaakt. De set is herkenbaar aan de speciale hartvormige sticker op de verpakking en is in Nederland verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.
Strijd tegen mazelen
Mazelen is een ziekte die wordt veroorzaakt door het zeer besmettelijke mazelenvirus en kan zonder behandeling levensbedreigend zijn, vooral bij kleine kinderen. Gelukkig bestaat er een goed preventief vaccin en worden kinderen in Nederland ertegen ingeënt via twee BMR-vaccinaties als ze 14 maanden en 9 jaar oud zijn. Echter, omdat dit vaccin in ontwikkelingslanden vaak niet of onvoldoende beschikbaar is, sterft er toch nog elke 9 minuten een kind aan de gevolgen van mazelen. Via deze bijzondere samenwerking hopen Sophie de giraf en Artsen Zonder Grenzen een belangrijke stap te zetten in de strijd tegen mazelen.
Médecins Sans Frontières / Artsen Zonder Grenzen
Artsen Zonder Grenzen werd in 1971 als Médecins Sans Frontières (MSF) opgericht door twee Franse artsen en heeft als doel mensen te helpen die in nood verkeren en medische hulp hard nodig hebben, maar die niet krijgen. Ongeacht hun ras, politieke overtuiging of religie. In 1999 werd MSF onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede. Inmiddels zendt MSF rond de 1.000 hulpverleners uit die ter plaatse samenwerken met zo’n 7.500 lokale medewerkers en bieden ze hulp in ongeveer 25 landen.
Geef een reactie